Klik hier om het
contactformulier
in te vullen.BEL: 06-12159859

 

Werkwijze - electrische gebitsbehandeling

Het gebit van een paard kan behandeld worden met handvijlen of met electrisch materiaal. In Nederland zien we veel tandartsen die uitsluitend gebruik maken van de handvijl. Toch zien we in veel paardenmonden dusdanige problemen, die gebruik van electrisch materiaal noodzakelijk maken om een optimale correctie te kunnen uitvoeren.

Electrisch materiaal roteert en is een stuk smaller, waardoor er meer ruimte is om b.v. achter in de mond te werken. Het biedt tevens de mogelijkheid per kies te werken, waardoor de balans in de mond veel preciezer wordt en de kiezen mooier afgerond kunnen worden. Hierdoor komen de haken en de scherpe randen ook minder snel terug. Ook een voortand correctie kan gemakkelijker, sneller en beter uitgevoerd worden. 

Wanneer een paard electrisch behandeld moet worden zal het een lichte sedatie moeten krijgen om rustig te blijven, zodat ik mijn werk goed kan uitvoeren. De sedatie moet gegeven worden door de dierenarts.

Werken met electrisch materiaal vergt een gedegen opleiding en een hoop ervaring, maar biedt de mogelijkheid nauwkeuriger en preciezer te werken en daardoor  een beter resultaat te bereiken.