Klik hier om het
contactformulier
in te vullen.BEL: 06-12159859

 

Werkwijze - behandeling van het gebit

Voordat ik begin met de behandeling, controleer ik het kauwvlak van het paard. Zo kan ik beslissen hoeveel ik van de kiezenrij af moet halen en of ik de kauwvlakhoek moet corrigeren.

De behandeling begint altijd met het  verwijderen of inkorten van de grotere obstakels, zoals wolfskiezen, babytanden, haken, extreem verhoogde kiezen en eventueel gebroken kiezen (het laatste altijd in overleg met de dierenarts).

Vervolgens ga ik de mond uitbalanceren. Dit wil zeggen dat ik het kauwvlak van de kiezen passend op elkaar ga maken, zodat er geen blokkades meer zijn en de mond dus optimaal kan functioneren. Ik wil graag een 3-punts balans krijgen, d.w.z. dat de druk op kaakgewricht, kiezenrij en voortanden eerlijk verdeeld wordt. Wanneer de mond mooi in balans is kan ik beginnen met de afwerking. Ik verwijder alle scherpe randen en haken en rond de kiezen mooi af, zowel aan de binnen- als buitenkant. Aan de voorzijde maak ik plaats voor het bit door de voorste kies af te ronden. We noemen dit een "Bit Seat".

Vervolgens controleer ik nogmaals het kauwvlak en indien nodig voer ik nog een correctie uit aan de voortanden.

Tot slot neem ik nog de tijd voor het weghalen van tandsteen en het eventueel inkorten of doorprikken van haaktanden.