Klik hier om het
contactformulier
in te vullen.   
BEL: 06-12159859

 

Even voorstellen

Mijn naam is Kris Booij. Al vanaf jonge leeftijd ben ik intensief bezig geweest met paarden. Vanaf mijn dertiende jaar ben ik actief in de dressuursport en ik heb enige jaren gewerkt op een fokkerij, trainings- en africhtingsstal voor dressuurpaarden.

Mijn 3-jarige opleiding aan de I.S.P.H. (International School for Professional Horsemanship) in Meerle (Belgie) deed me realiseren dat de zorg voor het welzijn van het paard niet ophoudt bij een goede borstelbeurt, de smid en de dierenarts. Er komt veel meer bij kijken om het plezier van het rijden en het omgaan met je paard voor zowel je paard als voor jezelf te vergroten.
Zo werd o.a. mijn interesse gewekt voor het paardengebit en alle problemen waarmee zowel het paard als de ruiter/verzorger te maken kunnen krijgen als het paardengebit niet in optimale conditie verkeert.

Na het succesvol afronden van mijn opleiding aan de I.S.P.H. ben ik op zoek gegaan naar een goede opleiding tot paardentandarts, oftewel Equine Dentist, en vond die aan The Academy of Equine Dentistry in Idaho, U.S.A. Dit is een instituut waar mensen worden opgeleid tot paardentandarts door dierenartsen en gediplomeerde paardentandartsen uit de hele wereld. Na heel wat heen en weer gereis om alle verschillende opleidingsstadia te doorlopen en voor het opdoen van de benodigde praktijkervaring middels stageperiodes en fieldtrips, ben ik in 2005 afgestudeerd als Certified Equine Dentist (CEqD). Ik werk sindsdien als full-time paardentandarts in Nederland en Belgie.